Anny Scheffer

Het team van Beeliners heeft zich versterkt met twee extra krachten: Bob Mooij en Anny Scheffer-Loupatty. De hoogste tijd om kennis te maken met deze nieuwe aanwinsten. Uiteraard blijven we galant, ladies first!

De 33-jarige Anny is vanaf 3 september werkzaam als Industrial Design Engineer bij Beeliners. Anny is getrouwd met Peter en samen zijn zij de trotse ouders van de 3-jarige Olivier. Daarnaast loopt er in huize Scheffer een trouwe viervoeter genaamd Sophie. In haar vrije tijd gaat Anny graag op pad met familie of vrienden en volgens eigen zeggen slaat zij niet zomaar een gezellig etentje af: ‘We genieten van het leven en daar hoort natuurlijk af en toe een etentje bij. Ik vind het overigens ook erg leuk om zelf in de keuken te staan en creatief te zijn door nieuwe recepten uit te proberen.’

Back to school!

Die creativiteit zat er al vroeg in bij haar: ‘Ik was als kind zijnde altijd graag met mijn handen bezig. Dingen maken was mijn grootste hobby.’ Dit is meteen een mooie link naar haar carrière die van start ging op het moment dat zij voor de opleiding Industrieel Producten Ontwerpen koos: ‘Na mijn MBO opleiding ben ik gaan werken. Ik kon daar wel mijn creativiteit in kwijt, maar ik werd er niet gelukkig van. Na een bezoek aan de open dag van de Hogeschool Rotterdam heb ik de keuze gemaakt om weer terug naar de schoolbanken te gaan.’

Deze keuze blijkt achteraf een schot in de roos voor Anny: ‘Het is een studie waar creativiteit en techniek samen komen. Ik heb de studie in vier jaar afgerond en ik behaalde mijn ingenieurstitel bij mijn afstudeeropdracht bij Macromedics in Waddinxveen. Daar kon ik vervolgens ook blijven werken.’ Anny krijgt vervolgens een baan aangeboden als Product Engineer bij Hemabo kunststoftechniek in Hengelo omdat haar afstudeerproduct daar geproduceerd word: ‘Mijn man en ik komen beide uit Twente, dus deze kans heb ik toen met beide handen aangegrepen.’

‘Ik kan natuurlijk mooie producten bedenken, maar is het ook produceerbaar?’

Een leerzame fase volgt voor Anny: ‘Ik heb bij Hemabo veel geleerd in het draai- en freeswerk van kunststof, voornamelijk van de mannen in de productie. Ik kan natuurlijk mooie producten bedenken, maar is het ook produceerbaar? Door deze periode kreeg ik hierin meer inzicht. Er komen namelijk veel factoren bij kijken voordat een product klaar voor gebruik is.’ Iedere keer als er een prototype binnenkomt voelt voor Anny als het krijgen van een cadeautje: ‘Ja, dan komen er meteen vragen bij mij naar boven: werkt het zoals ik heb bedacht? Hoe voelt het product in de hand? Het blijft een interessant proces.’

Na Hemabo vervolgt Anny haar loopbaan bij TMC: ‘Daar werd ik gedetacheerd bij grote organisaties waar ik aan verschillende projecten werkte op de development afdeling. Hier deed ik kennis en ervaring op van kunststof spuitgietproducten. Bij kunststofspuitgiet producten spreek je over een grote serieproductie. Dit vergt een andere denkwijze tijdens het ontwerpen van de producten dan bij het draaien en frezen van kunststof producten. Al deze producten waren voor consumenten.’

Deze switch is een grote verandering voor haar: ‘Ik moest echt wennen aan het verschil tussen een kleine en grote organisatie. Je bent bij een grote organisatie namelijk verantwoordelijk voor een klein deel binnen een groot proces. Het duurt daardoor vaak langer voordat er over het complete proces een ei over is gelegd.’

De kracht van Beeliners

Juist dit laatste punt was voor Anny een extra trigger om bij Beeliners aan de slag te gaan: ‘Omdat we een klein team zijn kunnen we sneller handelen dan een grotere organisatie. De neuzen staan dezelfde kant op en vanuit onze eigen expertise kunnen we samen aan een product werken. Dat vind ik nog steeds het mooie aan mijn werk. Je hebt iets in je hoofd, je gaat het uitwerken en uiteindelijk rolt er een fysiek product uit. Hoe tof is dat! Ik word daar in ieder geval heel erg blij van.’ vertelt zij met een grote glimlach.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.