Bob Mooij

Het team van Beeliners heeft zich versterkt met twee extra krachten. Vorige week stond Anny Scheffer in de spotlights en vandaag maken we kennis met onze andere nieuwe aanwinst, namelijk met Bob Mooij. Bob is sinds 3 september 2018 werkzaam als Software Developer bij Beeliners.

De 27-jarige Bob is geboren en getogen in het Brabantse Kaatsheuvel. Hij is getrouwd met Marieke en samen zijn zij de trotse ouders van twee vrolijke meisjes genaamd Tessa (6) en Sara (2). In het dagelijkse leven is Bob regelmatig te vinden bij de recreanten van basketbalvereniging de Langstraat Shooters in Waalwijk. Dit doet hij al vanaf zijn tiende levensjaar. Daarnaast heeft hij nog meer actieve en passieve hobby’s: ‘Ik vind het heerlijk om in het weekend te fietsen door de Loonse en Drunense duinen, maar daarentegen vind ik het net zo ontspannen om simpelweg een serie te kijken via Netflix. Momenteel volg ik ‘Better call Saul’ en ‘Ozark’.

Van schorsing naar..

Bob heeft altijd al een affiniteit voor techniek gehad: ‘Vroeger haalde ik printers en computers uit elkaar. Puur uit nieuwsgierigheid. Als er problemen waren met mijn eigen computer, dan probeerde ik die altijd zelf op te lossen.’ Zijn nieuwsgierigheid bracht hem op de middelbare school ook wel eens in de problemen vertelt hij met een grote glimlach: ‘Het was natuurlijk niet toegestaan om het netwerk van school te gebruiken voor spellen. Wij zagen daar wel een uitdaging in en gingen vervolgens op zoek naar mogelijkheden om dit te omzeilen. Die nieuwsgierigheid, naar wat mogelijk was, heeft mij uiteindelijk een schorsing opgeleverd.’

School had gelukkig ook goede gevolgen voor Bob. Bij het vak informatica kwam Bob namelijk voor het eerst in aanraking met programmeren: ‘Ik ging echt helemaal op in het maken van websites. Mijn interesse was zo groot dat ik zelfs samen met twee vrienden getracht heb om een eigen bedrijf op te zetten. Helaas is het nooit veel geworden, maar we hebben in die tijd wel een hoop nuttige ervaring opgedaan.’

De opleiding HBO Informatica was een logische vervolgstap voor Bob. Deze opleiding heeft hij volbracht in Den Bosch om vervolgens bij Tass, vandaag de dag beter bekend als Altran, aan de slag te gaan. Zijn tweede opdracht vond plaats bij Bosch / Nefit en daar kwam hij voor het eerst in contact met Dennis van Heijningen en Henk Kalk: ‘Henk had op dat moment in zijn vrije tijd een apparaat ontwikkelt dat de slimme energie meter kon uitlezen. Alleen een app had hij nog niet. Ik heb Henk in mijn vrije tijd met dit project geholpen door een app te ontwikkelen die de data visualiseert.’

‘Hierdoor kan ik doen waar ik blij van word; mij volledig focussen op mijn werk!’

In februari 2018 kreeg Bob het idee voor Beeliners voor het eerst te horen door middel van een presentatie van Dennis van Heijningen en Dennis Wissink (Algemeen directeur van de overkoepelende holding van onder andere Xelvin). Deze presentatie gaf Bob meteen een goed gevoel: ‘Het vooruitzicht dat ik samen met klanten aan innovatieve producten kan gaan werken gaf mij een heerlijk gevoel. Daarnaast geeft het veel rust dat een ervaren holding naast financiële steun ook kennis en ervaring bied. Hierdoor kan ik blijven doen waar ik blij van word; mij volledig focussen op mijn werk en daarnaast krijgt Beeliners aan de start meteen een positieve boost!’

Doelstelling en persoonlijke missie

Beeliners wil samen met klanten strategische plannen maken en roadmaps opzetten om vervolgens de technologische wensen te vertalen naar complete prototypes. De samenstelling van het team van Beeliners helpt volgens Bob bij deze doelstelling: ‘De collega’s uit ons team beheersen verschillende disciplines en daarnaast bouwen we op de kennis en ervaring die we, ieder op zijn of haar eigen persoonlijke manier, de afgelopen jaren hebben opgedaan. Dit zorgt ervoor dat we een compleet pakket kunnen bieden aan onze klanten. Een groot voordeel voor Bob is dat de doelstelling van Beeliners aansluit bij zijn persoonlijke missie: ‘Door onze klanten te ondersteunen met mijn kennis en ervaring hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan het product van morgen.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.